Primii trei candidați la funcția de membru în Consiliu Superior al Magistraturii, din rândul judecătorilor, au fost audiați

S-au încheiat audierile publice ale primilor trei candidați judecători la funcția de membru în Consiliu Superior al Magistraturii (CSM), din cei 24 rămași în concurs. Înregistrările de la audieri au fost publice, iar Comisia Pre-Vetting urmează să emită decizii motivate de promovare sau nepromovare a evaluării.
Prima candidată audiată public de Comisie a fost Livia Mitrofan, judecătoare la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, urmată de candidatele Maria Frunze – judecătoare la Judecătoria Chișinău, sediul Centru și Ioana Chironeț – judecătoare la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. În cadrul audierilor, membrii Comisiei au adresat mai multe întrebări de concretizare legate de bunurile și veniturile candidatelor, reieșind din informațille obținute din sursele publice și private, dar și comunicarea anterioară cu candidatele.
La audieri au participat reprezentanți ai societății civile și mass media. Întregul proces al audierilor a fost documentat video și audio, cu excepția deliberărilor, care s-au desfășurat cu ușile închise, iar înregistrările sunt plasate pe pagina web https://vetting.md/audieri/ și contul de Youtube al Comisiei. Comisia Pre-Vetting va audia ceilalți 21 de candidați judecători în săptămânile următoare.