Comisia Pre-Vetting reia procedura de evaluare a candidatei Ecaterina BUZU, în conformitate cu decizia Curții Supreme de Justiție

Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților pentru funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor (Comisia Pre-Vetting) anunță că reia astăzi , 25 septembrie 2024, evaluarea judecătoarei Ecaterinei BUZU, candidată la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a admis contestația candidatei și a dispus reevaluarea. Comisia Pre-Vetting a notificat-o astăzi, pe judecătoarea Ecaterina BUZU cu privire la demararea procedurii de evaluare reluată, în baza art. 14 alin. (10) din Legea nr. 26/2022 și deciziei CSJ din 4 iulie 2024.

Pe parcursul evaluării reluate, Comisia va continua să aplice prevederile Legii nr. 26/2022 privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, dar și Regulamentului de organizare şi funcţionare al Comisiei.